Slučaj iz Čelića
13

Brčak uhapšen zbog sumnje da je vozilom usmrtio muškarca pa pobjegao sa mjesta događaja

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Tridesetpetogodišnji M. F. iz Gornjeg Rahića nadomak Brčkog uhapšen je pod sumnjom da je prije nekoliko dana izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala te da se udaljio sa mjesta događaja.
Naime, protekle subote službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Čelić, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, su radeći na prikupljanju operativnih saznanja u vezi identifikacije počinioca saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim muškarcem, od 14. septembra u naselju Ratkovići, općina Čelić, došli do saznanja o kome je riječ.

Kako su saopćili iz tuzlanske policije, u vezi s krivičnim djelom teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa dovedena je osoba M.F. rođena 1988. godine iz Gornjeg Rahića, koja je upravljala automobilom Golf.

Foto: MUP TK
Foto: MUP TK

"Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno vozilo na području Brčko distrikta, dok je M.F.uhapšen i priveden u prostorije za zadržavanje Uprave policije MUP-a TK", naveli su iz uprave policije MUP-a TK. M.F. je jučer uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na nadležnost i dalje postupanje.

Kako su naveli iz tuzlanskog tužilaštva, on će danas biti ispitan i protiv njega će biti donesena naredba o provođenju istrage. Postupajući tužilac će nakon ispitivanja poduzimati dalje mjere i istražne radnje prema osumnjičenoj osobi.