|

Bosanski Šamac: Ženi rekli da su policajci pa ukrali novac, nakit i Mercedes

Bosanski Šamac: Ženi rekli da su policajci pa ukrali novac, nakit i Mercedes
0
Piše: E. F.
15.1.2015. u 10:59
10
komentara
0

dijeljenja
Bosanski Šamac: Ženi rekli da su policajci pa ukrali novac, nakit i Mercedes
Za sada nepoznati razbojnici opljačkali su M. P. i to kada su upali u njegovu kuću u mjesto Obudavac, Bosanski Šamac. Lopovi su najprije izvršili premetačinu kuće, a potom se odvezli u Mercedesu koji je bio parkiran u garaži kuće.
Naime, sve se desilo oko 23 sata u utorak, a razbojnici su u kući nenadano zatekli vlasnikovu majku. Naime, ona je čula buku u kući i kada je izašla u predsoblje tu je zatekla razbojnike. Pitala ih je šta trebaju, a oni su joj rekli da su policajci i da moraju pretražiti kuću.

Kako nam je kazala Ljerka Stanimirović, glasnogovornica CJB Doboj, ženu su tada odveli u jednu sobu, a oni su u međuvremenu izvršili premetačinu kuće. Pronašli su novac i zlatni nakit, ali i ključeve putničkog vozila Mercedes benz, koji su također ukrali. Samo automobil je bio vrijedan 30.000 KM.

Nakon što su pokupili vrijedne stvari, prije napuštanja kuće presjekli su telefonski kabl, a majku oštećenog zaključali u sobi.

Pobjegli su ukradenim Mercedesom, ali je on kasnije pronađen i to u mjestu Pelagićevo, te će tokom današnjeg dana biti vraćen vlasniku.

Uviđaj su izvršili policijski službenici koji rade na pronalasku izvršilaca navedenog krivičnog djela razbojništva.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...