Lovci uočili dim
0

Bojan Škobo na Treskavici pronađen živ i zdrav

SRNA
Treskavica
Treskavica
Bojan Škobo (28) iz Istočnog Sarajeva pronađen je danas živ i zdrav nakon što je 17. jula nestao na planini Treskavici iznad Sarajeva, javlja dopisnik Srne.

Mladića su pronašli lovci koji su učestvovali u velikoj višednevnoj potrazi.

Prema saznanju Srne, Škobo je na mjestu gdje se nalazio zapalio vatru, a lovci su ga pronašli kada su uočili dim.

On je u dobrom zdravstvenom stanju, a ljekari specijalisti u bolnici Kasindo detaljnije će ga pregledati.

"Tokom pregleda konstatovano je da nema vidnih povreda osim ujeda insekata. Pretpostavljam da će Škobu sada kolege zadržati na opservaciji nekoliko časova. Generalno gledano, pretpostavljam da će biti otpušten vrlo brzo", izjavila je porodična doktorica Doma zdravlja Tronovo Nevenka Pantić-Vuković.

U traženju nestalog Škobe učestvovali su deminerski timovi Republičke uprave Civilne zaštite RS-a, pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina, Službe za spašavanje sa visina FBiH "Klub spasavalaca 2000" Sarajevo te članovi planinarskih društava i pripadnici policije.

U potragu su bili uključeni i helikopteri EUFOR-a, Ministarstva odbrane i MUP-a RS-a. Nestali mladić nije lociran ni pomoću GPS uređaja.

Škobo je na Treskavici bio sa prijateljem, a razdvojili su se nakon što su ugledali velikog medvjeda sa crvenim očima.

Škobin prijatelj saslušavan je u policijskog stanici gdje je bio podvrgnut poligrafskom testiranju. Na njegovo odjeći pronađeni su tragovi krvi, koji su odneseni na vještačenje. Špekulisalo se i da je Škobo ubijen, što se ispostavilo netačnim.