Policija traga za njim
149

Bjegunac Aboucha Joussef promijenio izgled i krije se na području Krajine

Dž. L.
Aboucha Joussef
Aboucha Joussef
Migrant Aboucha Joussef koji je zajedno s Denisom Džuvom pobjegao iz odjeljenja poluotvorenog tipa Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u Ustikolini i dalje je u bijegu, a kako saznajemo mogao bi se kriti na području Unsko-sanskog kantona.
Policijske agencije i dalje aktivno tragaju za njim, a prema dosadašnjim saznanjima Joussef se nalazi u Krajini. U međuvremenu on je promijenio fizički izgled u jednom frizerskom salonu, saznajemo iz policijskih izvora koji rade na slučaju.

Iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo nisu nam mogli ništa otkriti u cilju istrage.

Aboucha Joussef je 23-godišnji migrant koji je bio smješten u Ustikolinu zbog razbojništva, odnosno krađe mobitela od jedne djevojčice. On je zajedno sa 30-godišnjim Denisom Džuvom, koji je u međuvremenu pronađen, pobjegao iz zatvora uz pomoć osoba van zatvora. Prema ranijim saznanjima, bijeg iz zatvora finansirali su navodno migranti izvan granica BiH.

Džuvo i Joussef uspjeli su pobjeći u pravcu šume dok je jedan osuđenik u Ustikolini inscenirao gušenje tako da su svi zatvorenici, službenici i čuvari prišli njemu kako bi mu ukazali pomoć. Džuvo i Joussef iskoristili su ovu priliku.

Podsjetimo da je nekoliko dana nakon bijega Džuvo uhapšen u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva gdje je inače bio nastanjen prije odlaska u zatvor.

Policija i dalje traga za Aboucha Joussefom. Ukoliko ga negdje vidite ili ste ga vidjeli, prijavite nadležnoj policiji.