Potvrđeno za Klix.ba
382

Bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gacka

S. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić doživio je tešku saobraćajnu nesreću kod Gacka

Za Klix.ba je potvrđeno da je Spahić učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći na području Gacka, a više informacija policija u ovom trenutku nije saopćila.

Kako saznajemo on je pri svijesti. Sada se očekuje da helikopter OS BiH u Sarajevu preuzme ljekarski tim koje će prevesti u bolnicu u Trebinju, a potom će biti prebačen na KCUS.

Kako saznajemo Spahić je bio suvozač u terencu koji se prevrnuo u kojem je pored vozača bila još jedna osoba. Spahić navodno nije životno ugrožen, a prema prvim informacijama ima povrede grudnog koša i nekoliko povreda.

Kako je za Klix.ba kazao načelink PU Trebinje nesreća se desila pored Spahićevog rodnog sela Ključ, a došlo je do prevrtanja vozila. Emir Spahić je rođen u Dubrovniku, a porijeklom je iz sela Ključ kod Fazlagića Kule.

"Uviđaj je obavljen, došlo je do prevrtanja vozila. Kako smo mi obavješteni Spahić je povrijeđen, ali povrede nisu ugrožavajuće za život", kazao je Laketa.

Kako saznajemo nesreća se desila oko 11 sati, a trebinjska policija će protiv vozača podnijeti prijavu zbog izazivanje opšte opasnosti.

Spahić je prije dvije godine završio aktivnu nogometnu karijeru. Posljednji profesionalni angažman imao je u njemačkom HSV-u. Za reprezentaciju BiH odigrao je 94 utakmice i bio je dugogodišnji kapiten Zmajeva.

Najveći uspjeh s reprezentacijom BiH ostvario je plasmanom na Svjetskom prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Spahić je za reprezentaciju BiH debitovao 7. juna 2003. godine u utakmici kvalifikacija za EP 2004. u Portugalu protiv Rumunije u gostima, kada je ušao u igru u 72. minuti umjesto Hrgovića. Prvijenac je postigao u prijateljskoj utakmici protiv Japana, odigranoj 28. februara 2006. godine.