Očajnički korak
1

Bivši borac se zapalio pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo

Piše: N. J.
Zgrada Vlade Kantona Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Zgrada Vlade Kantona Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Bivši borac Armije RBiH Sabahudin Ćosić (1963) se iz protesta u petak oko 10:20 sati zapalio pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u MUP-u KS.

Kako su nam rekli u operativnom centru MUP-a KS, Ćosić se polio nekom tečnošću, a onda i zapalio. Srećom, brzom intervencijom policajca, koji je uposlen u blizini na osiguranju, spriječena je veća nesreća.

Policajac je Ćosiću skinuo jaknu, čime je spriječio da on zadobije ozbiljnije povrede. Ubrzo su pritrčali i neki uposlenici iz zgrade Vlade KS te Ćosića polili vodom.

Prema nezvaničnim informacijama, on se na ovaj korak odlučio zbog neimaštine, a nakon svega je prevezen na Psihijatrijsku kliniku u Sarajevu.

Podsjetimo, Ćosić se u martu ove godine već jednom pokušao spaliti ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu zbog nemogućnosti da preživi te izostanka svake pomoći nadležnih. Jedno vrijeme živio je u bunkeru iz Drugog svjetskog rata u sarajevskom naselju Blažuj, jer nije imao mogućnosti da plaća stanarinu.

No, ubrzo je potom i riješio svoje egzistencijalno pitanje uz pomoć ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Vlade KS, dobivši posao i stan. Prve nezvanične informacije govore da je Ćosić dobio otkaz na tom poslu u firmi ZOI '84.