Pregazila ga pijana vozačica
0

Bišćanin koji je pješačio oko BiH u teškom stanju

Sarajevo-x.com
Jasmin Kličić
Jasmin Kličić
Hrabri Bišćanin Jasmin Kličić, koji je pješke proputovao 1.500 km oko Bosne i Hercegovine, još uvijek je u teškom stanju i smješten je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, nakon što ga je 27. oktobra pijana vozačica pregazila vozilom Nissan Patrol.

Prema riječima dežurne doktorice Kantonalne bolnice u Bihaću, Kličić je svjestan i stabilan, ali se radi o teškim povredama i doktori budno motre njegovo stanje.

Dvadesetpetogodišnji Bišćanin je zadobio nekoliko preloma i nagnječenja, a najteža je povreda grudnog koša, koja mu i najviše ugrožava zdravstveno stanje.

Jasmina je udario automobil dok je hodao trotoarom u svom rodnom gradu, a vozilom je upravljala ženska osoba u vidno alkoholiziranom stanju. Ona se zbog velike brzine nije mogla zaustaviti, pa je Nissanom Patrolom pregazila Kličića, koji je dobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Podsjećamo da je Jasmin 12. aprila ove godine sa gradskog trga u Bihaću krenuo na 67-dnevni put oko Bosne i Hercegovine u dužini od oko 1.500 kilometara.

"Sve to činim za suživot i toleranciju naroda u BiH, i to je jedina i najvažnija poruka", kazao nam je tada Jasmin.