Crna hronika
54

Bijeljina: Ubio suprugu, zapalio dva vozila i izvršio samoubistvo

FENA
Žarko Radovanović (1959.) iz Bijeljine ubio je sinoć svoju suprugu Stanu Radovanović (1961.), a zatim izvršio samoubistvo.

Ova teška porodična targedija dogodila se jučer oko 19.50 sati, u naselju Glavičorka kod Bijeljine.

Policiji je prvo prijavljeno da je Žarko u dvorištu kuće zapalio svoja dva putnička automobila Golf i Vento, te da je nakon toga izvršio samoubistvo.

Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Sektora krim-policije CJB Bijeljina zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva.

Uviđajem je utvrđeno da je Žarko Radovanović u svojoj porodičnoj kući izvršio najvjerovatnije krivično djelo ubistvo svoje supruge Stane, poslije čega je zapalio svoja dva putnička automobila, a zatim pokušao zapaliti jednu porodičnu kuću svog komšije, nakon čega je u dvorištu svog rođaka izvršio samoubistvo, potvrđeno je u CJB Bijeljina uz navođenje inicijala učesnika ove porodične tragedje.

Na mjesto događaja odmah je izašla i ekipa Hitne pomoći, Doma zdravlja Bijljina, koji su Žarka prevezli do Medicinskog centra gdje je i preminuo, najvjerovatnije od povreda koje je sebi nanio pucajući iz vatrenog oružja, pištolja u glavu.

Dežurni tužilac je naložio vršenje uviđaja, kao i preduzimanje svih drugih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja.

Pripadnici vatrogasne jedinice Bijeljina na licu mjesta lokalizovali su požar koji je Žarko izazvao u pokušaju da zapali komšijinu kuću.