Traga se za počiniteljima
12

Bijeljina: Bačena eksplozivna naprava na kuću odbornika stranke Jelene Trivić

S. Š.
Pucnjava u Bijeljini (Foto: InfoBijeljina)
Pucnjava u Bijeljini (Foto: InfoBijeljina)
Policijskoj stanici Bijeljini danas je stigla dojava od građana da je u jutarnjim satima došlo do pucnjave te potom bacanja eksplozivne naprave koja nije aktivirana. Izlaskom na teren, policija je potvrdila navode i raspisala potragu za osumnjičenim.

"Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su izašli na lice mjesta", rečeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

O svemu je obaviješten nadležni tužilac koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj lica mjesta. U toku je uviđaj i izuzimanje eksplozivne naprave.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do počinilaca krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti za kojim je raspisana potraga. Istraga i rad po predmetu su u toku”, rečeno je iz policije, javlja InfoBijeljina.

Prema nezvaničnim saznanjima RTRS-a, do pucnjave došlo u dvorištu kuće Milana Bujinovića, nekadašnjeg odbornika PDP-a, sada člana Narodnog fronta nakon čega je bačena bomba koja nije eksplodirala. Također, prema saznanjima, oružani incident nema političku pozadinu već da je do pucnjave došlo nakon svađe Bujinovićevog sina sa grupom mladića.

Rad na ovom slučaju se nastavlja, a više informacija bit će poznato u toku dana.