Crna hronika
0

Banja Luka: Uhapšeni provalnici u blizini zgrade Vlade i u Domu zdravlja

FENA
Radnik Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti Č. K. obavijestio je jučer Policijsku stanicu Banja Luka da je u blizini zgrade Vlade RS-a lišena slobode jedna nepoznata osoba koja nije imala lične isprave.

Intervenirala je patrola policije koja je utvrdila da se radi o D. J. (1964.) iz Banje Luke, kod koga je pronađen odvijač kojim je neposredno prije toga na parkingu "Paskuline ciglane" izvršio provalu u automobil "golf 2", vlasništvo R.M. iz Prijedora i iz koga je ukrao CD-aparat.

D.J. je lišen slobode i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Banjalučkoj policiji sinoć se u 21.50 sati obratila Z.Ć. iz Banje Luke i prijavila da se u ulici Braće Pišteljića, u neposrednoj blizini ambulante Doma zdravlja, nalaze tri nepoznate osobe koje se sumnjivo ponašaju.

Izlaskom na lice mjesta patrola policije je zatekla i lišila slobode D. C. (1986.) i D.S. (1986.), oba iz Banje Luke, koji su priznali da su izvršili provalu u Dom zdravlja i da je s njima bio S. R. (1982.) iz Banje Luke koji je na telefonski poziv policajca došao u Policijsku stanicu nakon čega je lišen slobode.

U neposrednoj blizini ambulante pronađen je automobil «pasat», vlasništvo S.R. u kojem su se nalazili ukradeni predmeti.

Protiv ovih osoba bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.