Crna hronika
10

Banja Luka: Otkriven laboratorij za proizvodnju skanka, zaplijenjeno oružje i novac

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Banjalučka policija uhapsila je Đ. B. i D. V. iz Banja Luke zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštenog prometa i proizvodnje opojnih droga, nakon što su pretresom automobila i prostorija koje koriste pronašli laboratorij za proizvodnju skanka.

Pretresi su izvršeni na području Banje Luke i Laktaša i to na četiri lokacije, a pretresena su i dva putnička vozila. Pronađen je pomenuti laboratorij, ali i veća količina municije.

Pretresom stambenih i pratećih objekata u ulicama Knjaza Miloša, Zmaja Ognjenog Vuka i Marka Lipovca u Banjoj Luci, kao i u mjestu Jaružani, opština Laktaši, te pretresom putničkih vozila Opel Astra i Fiat Stilo koje koriste osumnjičeni, pronađeni su oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju opojne droge skank, odnosno ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje, kao i oprema za pakovanje opojne droge te manja količina marihuane.

Pronađena je i veća količina municije i to 119 komada metaka za automatsko naoružanje call 7,62mm i 31 komad pištoljskih metaka call 7,62mm, te novac u iznosu od oko 3.500 KM u različitim apoenima, kao i drugi predmeti poput računara, mobilnih telefona, SIM kartica i drugo.

Osumnjičeni Đ. B. i D. V. su privedeni u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su pušteni na slobodu. Protiv njih će Okružnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.