Crna hronika
7

Banja Luka: Norvežanin Zikrija Krkić optužen za dvostruko ubistvo u Trnopolju

Klix.ba
Okružno Tužilaštvo Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix)
Okružno Tužilaštvo Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix)
Okružno tužilaštvo Banja Luka, podružna kancelarija Prijedor, podiglo je optužnicu protiv Zikrije Krkića, državljanina Kraljevine Norveške, zbog krivičnog djela teško ubistvo, ali i krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optuženi je pomenuto krivično djelo počinio krajem jula u Trnopolju, opština Prijedor, na štetu Muharema Balića i Almira Redžića iz Trnopolja.

Oni su, podsjećamo, ubijeni u kafiću San u Trnopolju, a njihova tijela je nakon ubistva pronašao vlasnik ugostiteljskog objekta.

Prema tadašnjim informacijama ubijeni Balić i Redžić bili su sami u kafani San. Vlasnik ih je tamo ostavio oko 22 sata te im je dao ključ, i rekao im kad završe da mu ključ ubace kroz prozor.

Kako saznajemo, u jednom trenutku je čuo dva rafala koja dopiru iz pravca kafane u kojoj je ugledao šokantan prizor.

Motiv dvostrukog ubistva je osveta, ali prvenstveno prema Redžiću, jer je ubijeni Balić prema navodima našeg izvora slučajna Krkićeva žrtva koja se “u pogrešno vrijeme našla na pogrešnom mjestu”.

Naime, verbalni sukob između njega i Redžića dogodio se na lokalnom putu, desetak dana prije ubistva, nakon sudara njihovih automobila. Tada mu je Redžić, koji navodno nije bio sklon vehabijama, a Krkić nije krio da to jeste, u jednom trenutku opsovao majku, nakon čega mu je ovaj uzvratio prijetnjom “Da se na tom neće završiti”.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu Banja Luka.