24-godišnjak
9

Banja Luka: Mladić napadao žene pa izvršio samoubistvo vješanjem

Piše: M. T.
(Foto: Klix.ba)
Dva napada na Banjalučanke koji su se desili u centru grada 22. maja i 21. jula ove godine su rasvijetljena, ali je osumnjičenik za ove napade izvršio samoubistvo.

Iz policijskih izvora saznajemo da je riječ o 24-godišnjem mladiću koji se objesio nedaleko od porodične kuće u jednom selu kod Banje Luke.

"Ostavio je i oproštajno pismo. Djevojke koje je napao dovedene su na prepoznavanje i identifikovale su ovog osumnjičenog", rekao nam je izvor iz policije.

Na području Banje Luke, osim spomenuta dva slučaja, policiji su prijavljena još dva napada u Rekreativnoj zoni Banj brdo, koji su se dogodili 24. i 25. jula.

Također, ranije je u vezu sa spomenutim napadima dovođen i slučaj koji se desio 23. jula, kada se muškarac kretao kroz banjalučko naselje Nova Varoš, skidao se go i pokazivao polni organ.

Zbog ovog djela je ranije uhapšen i osumnjičen 40-godišnji V. G. koji je procesuiran i tereti ga se za prekršaj narušavanja javnog reda i mira te je protiv njega podnesen izvještaj, kažnjen je novčano i pušten na slobodu.

Načelnik PU Banja Luka Željko Spasojević kazao je danas na konferenciji za medije u Banjoj Luci da zbog specifičnih okolnosti ne može govoriti o detaljima napada i rasvjetljavanju slučajeva koji su se dogodili u centru grada 22. maja i 21. jula.

"Nakon prikupljenih dokaza dostavljen je izvještaj, ali zbog postojanja specifičnih okolnosti, koje su nastale u toku rada na rasvjetljavanju, nije moguće saopćiti detalje", rekao je Spasojević.

On je precizirao i da se slučajevi na Banj brdu ne mogu dovesti u vezu s ostalim te da su u svemu navedenom učestvovala odvojeno najmanje tri izvršioca, od kojih su identifikovana dva.