Koristili flaše, kamenje i palice
0

Banja Luka: Maloljetnička tuča dogovorena putem društvene mreže

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Banjalučka policija radi na identifikaciji većeg broja maloljetnika koji su putem društvene mreže dogovorili tuču palicama, kamenicama i staklenim flašama u centru Banje Luke.

U tuči su učestvovali maloljetnici rođeni 1996. i 1997. godine iz dva banjalučka naselja, Nova Varoš i Starčevica.

Policija je nakon prijave o tuči u centru Banje Luke, sinoć oko 20.40 sati, odmah izašla na lice mjesta, ali nisu zatekli nijednu osobu.

U susjednim ulicama zatim su pronašli veću grupu maloljetnika koji su se dali u bijeg nakon što su primijetili policijske službenike, ali je njih 17 sustignuto i legitimirano.

Od maloljetnika je policija tokom ispitivanja saznala da je kod spomenika bana Milosavljevića došlo do tuče između više osoba iz naselja Nova Varoš i Starčevica, tako što su se međusobno tukli teleskop palicama "viper" i gađali kamenicama i staklenim flašama, saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Policijski službenici su u ulici Prvog krajiškog korpusa pronašli maloljetnika, koji je u navedenoj tuči zadobio povrede te ga prevezli u Službu hitne pomoći radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj i nad identifikovanim maloljetnicima će biti izvršena kriminalistička obrada.

U toku je rad na identifikaciji i pronalaženju ostalih učesnika u tuči i utvrđivanja pojedinačne odgovornosti svih učesnika, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Centar javne bezbjednosti Banje Luke u saopćenju osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i uznemiravanja građana.