Crna hronika
0

Banja Luka: Bjegunac pucao na patrolu policije

FENA
Pripadnik Policijske stanice Banja Luka 1 ostao je nepovrijeđen u jutrošnjoj pucnjavi prilikom potjere za nepoznatom osobom koja je bila u bijegu, saopćila je banjaluča policija.

Vršeći redovnu službu obilaska u ulici Aleja Svetog Save, patrola Policijske stanice Banja Luka 1 je oko 05.15 sati uočila zaustavljeno vozilo ''jugo'' u kome se nalazila nepoznata osoba sumnjivog ponašanja.

Primijetivši da mu se približava patrola policije, ta osoba je vozilom krenula bježati sve do ulice Ivana Frane Jukića, gdje je napustila automobil i nastavila bijeg prema dva stambena bloka u ulici Kralja Alfonsa XIII.

Pripadnici policije su bjegunca najprije pratili službenim vozilom s upaljenim rotacionim svjetlima, a nakon što su uočili da je on napustilo svoje vozilo i da se skriva na spomenutoj lokaciji, nastavili su potragu za odbjeglim.

"U momentu kada su stigli bjegunca on je ispalilo dva hica iz vatrenog oružja prema patroli policije i nakon toga nastavio bijeg u nepoznatom pravcu", kaže se u saopćenju CJB Banja Luka.

Pripadniku policije jedno od dva ispaljena zrna je prošlo kroz službenu jaknu u predjelu lijevog ramena, ali je ostao nepovrijeđen. Pripadnici Policijske stanice Banja Luka 1 osigurali su lice mjesta i izvršili provjeru registarskih oznaka na vozilu ''jugo'', kojom je utvrđeno da je važnost registarskih oznaka istekla 1999. godine i da ne pripadaju spomenutom vozilu.

U toku je operativni rad na pronalasku bjegunca.