Pljačka Unicredit banke
0

B. Luka: Razoružali i vezali zaštitare, pa uzeli novac

Piše: V. T.
Banjalučka policija privela je nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa noćašnjom pljačkom Unicredit banke u ulici Marije Bursać, iz koje je, prema nezvaničnim informacijama, odneseno oko tri hiljade KM.
Opljačkana Unicredit banka (Foto: G. Kec/Sarajevox.com)
Opljačkana Unicredit banka (Foto: G. Kec/Sarajevox.com)
Kako je za portal Sarajevo-x.com potvrđeno u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, iako su privođenja u toku, za sada nema osumnjičenih.

"Saslušavamo sve sumnjive osobe i provjeravamo informacije gdje su oni bili u trenutku pljačke, ali još uvijek nemamo zvanično osumnjičenih", naveli su u policiji.

Portal Sarajevo-x.com saznaje da su dvojica maskiranih raznojnika u banku, koja se nalazi u samom centru Banje Luke, ušli oko pola sata iza ponoći, kroz jedan manji prozor. Nakon toga oni su razoružali i vezali dvojicu zaštitara agencije Sector Security, a zatim ispreturali prostorije i uzeli dvije manje priručne kase u kojima je bilo blizu tri hiljade KM.

Razbojnici, kako nam je potvrđeno, nisu dirali glavni sef u banci, vjerovatno srahujući da će se aktivirati alarm. Nakon preturanja unutrašnjosti banke, uzimanja sefova i zaštitarskih pištolja, pljačkaši su pobjegli iz Unicredit banke.

Nazvanično pljačku si snimile i sigurnosne kamere koje se nalaze u i oko banke.

Podsjetimo, nepoznata maskirana osoba ukrala je sinoć 13.000 KM iz prodavnice Delta Maxi u banjalučkoj ulici Josifa Pančića.