Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta policija radi? Ima zakon protiv prosjačenja? Valjda trebaju ukloniti ljude sa ceste. To je nevjerovatno gdje pojedini prose na kakvim raskrsnicama između kolovoznih traka. Gotovo ih je nemoguće zaobići- Policija samo zna radar nabiti gdje kazne mogu naplatiti, a bezbjednost u saobraćaju je mnogo širi pojam od brzine vozila.
@Mirsoamerikanac ima i zakon da je osnovna škola obavezna, valjda bi ih tamo trebali tjerati.
Ti stvarno mislis da je policija tu da radi svoj posao?
Ovo dijete je vjerovatno slučajno neko udario, ali onu što prosi na Otoci, lupa po prozorima i psuje od do će neko nokautirati. Sklonite to s ulice.
Kako je to moguce ? Ko ce istati prije tunela da bi mu sta dao !?
ma ovo je sve dno dna..
to je dijete od migranta ili domicilno ?
Uhapsit majku i oca koja ga je natjerala na prosjacenje...
Pišam se i serem na policiju BiH
Socijalne službe ne rade ništa da maknu djecu sa ulica. Iskorištavaju ih jadne i nikom ništa. Policija piše kazne koje su nenaplative, tužilaštvo neće da se bakće sa ozbiljnijim progonom organizatora prosjačenja i na žalost djeca stradavaju. Džaba zakoni koji se ne žele sprovoditi. Nije ovo dijete samo došlo pred tunel, neko ga je postavio tu.
@biglebovski Istina, nije dijete došlo samo pred tunel. Organizovano SVAKO JUTRO, dovoze ih sa dva auta, što maloljetnu djecu, tako i te žene sa bebicama u naručju. Policijske patrole ispred tunela sve vide i ništa ne poduzimaju.
Šta će prositi kod tunela, nije mi jasno
@Radnik22 zato što je tu postavljen semafor jer su radovi na tunelu. Skupe se auta i dijete prosi. Jel ti sad jasno? Jel' ti to bitno u svemu ovome "šta će prosit"?
cigojne
@meh al' si zatucan
@meh konjino!
Tuga i jad da vise ni prositi nisi siguran!?
E zalosti a i kako neko moze dijete da uči od malena da prosi. Sam da bude fuj