Sud odlučio
13

Amiru Brboviću, koji je u Sarajevu ranio dvije osobe određen jednomjesečni pritvor

B. T.
Privođenje Amira Brbovića u Tužilaštvo KS
Privođenje Amira Brbovića u Tužilaštvo KS
Amiru Brboviću, koji se tereti da je iz vatrenog oružja u četvrtak, 22. aprila, ranio dva muškarca u sarajevskom naselju Hrasno, određen je jednomjesečni pritvor. Potvrđeno je to za Klix.ba u Kantonalnom sudu Sarajevo.
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Sudu određivanje jednomjesecog pritvora zbog krivičnih djela pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti", objasnila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjetivši da je osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva, Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS, kazao nam je da policijski službenici Uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovoga krivičnog djela.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak navečer u ulici Azize Šaćirbegović povrijeđene su dvije osobe inicijala A. P. i A. S. Nedugo nakon pucnjave, policija je locirala i uhapsila napadača.

Muškarac inicijala A. P., koji je teško ranjen, hospitaliziran je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Njega je jedan od metaka pogodio u grudi, zbog čega je nastupilo obilno krvarenje. Drugi ranjeni A. S. zadobio je lakše tjelesne povrede te je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.