Jutros priveden
0

Amir Pašić Faćo pušten na slobodu, izjasnio se da nije kriv po prijavi Ćamila Durakovića

A. L.
Amir Pašić Faćo, Sarajlija koji je dugo godina poznat po punjenju stupaca crne hronike, pušten je na slobodu nakon što je ranije jutros priveden po prijavi potpredsjednika entiteta RS Ćamila Durakovića.

Duraković je prijavio Pašića da mu je prijetio preko društvene mreže TikTok, a nakon što se nije odazvao pozivu Suda u Banjoj Luci, Faćo je priveden i doveden na ročište.

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku.

"Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo, dana 1. februara 2024. godine, postupio je po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci broj, 71 0 K 414537 23 Kps od 10.01.2024. godine, kojom je naloženo dovođenje optuženog A. P. iz Sarajeva u prostorije navedenog suda", potvrđeno je ranije za Klix.ba iz Sudske policije FBiH.

Pašić se na ročištu o krivnji izjasnio da nije kriv po optužbama Durakovića.

Pašić je i od ranije poznat po krivičnim dosjeima zbog raznih krivičnih djela poput Razbojništva, Pokušaj ubistva, Ugrožavanje sigurnosti.

U centru pažnje bio je i početkom godine kada je na njega pucao Benjamin Delalić, također osoba od ranije poznata policiji. Također, Pašić je uhapšen krajem prošle godine zbog prijetnji sudiji Općinskog suda Sarajevo. Proveo je nekoliko dana u pritvoru prije nego što je pušten na slobodu.