Crna hronika
469

Alisa Mutap će biti svjedokinja na narednom ročištu za ubistvo Dženana Memića

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za ubistvo Dženana Memića počelo je jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu pred Sudskim vijećem. Baš kao i na prethodnim saslušanjima, otac i sin izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, a kako saznaje Klix.ba, svjedokinja na narednom ročištu će biti Alisa Mutap.

Alisa Mutap je djevojka Dženana Memića koja je bila s njim u vrijeme njegovog ubistva 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži, kada je Memić zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo.

Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Naedno rročište je zakazano 24. oktobra, a u toku cijelog suđenja bit će saslušano 28 svjedoka, od toga deset vještaka. Osim Alise trebao bi se pojaviti i jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića sredinom augusta, čime je okončana istraga u predmetu "Memić".

Podsjećamo, advokat Dženanovog oca Muriza Memića Ifet Feraget izjavio je da će zajedno sa svojim štićenikom podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, a u vezi sa slučajem Dženanove smrti.