BiH
345

Advokat oca Dženana Memića: Idemo na Ustavni sud BiH, Muriz vodi privatnu istragu

Piše: I. P.
Fotografije Dženana Memića (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Advokat Muriza Memića Ifet Feraget potvrdio je za Klix.ba da će zajedno sa svojim štićenikom podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, a u vezi sa slučajem smrti Murisovog sina Dženana Memića.

Feraget je rekao da je apelacija Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine pravni lijek i da će ga zajedno s Memićem uskoro i iskoristiti.

"Pored toga, Muriz Memić vodi svoju privatnu istragu i ja mu pomažem. Također, pratit ćemo suđenje Ljubi Seferoviću koji se danas izjasnio da nije kriv. Njemu preostaje da zaključi sporazum o priznanju krivnje ili da se ide na redovni postupak dokazivanja", rekao je Feraget.

Kada je u pitanju prijava koju je glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić podnijela protiv Ferageta, ona se trenutno nalazi u 15-dnevnoj fazi u kojoj Memićev advokat treba uputiti odgovor.

"Nakon toga na redu je disciplinski tužilac Advokatske komore, poslije se odlučuje o pokretanju ili obustavljanju postupka pa se onda ide na Disciplinski sud Advokatske komore", objasnio je Feraget.

Muriz Memić je tokom ovog 15-dnevnog roka odlučio uputiti javno pismo svom advokatu kako bi skrenuo pažnju na neke, kako on tvrdi, netačne navode u prijavi.

"Pismom sam htio demantovati navode Dalide Burzić protiv Ifeta Ferageta, a u njemu sam naveo neke detalje. Najviše saznanja koja sam imao došla su mi od Tužilaštva i od tužiteljice. Ona je rekla da se radi o ubistvu i ja sam sve izjave u medijima davao na osnovu onoga što je ona rekla, kao i neki pripadnici MUP-a.

Ferageta sam angažovao nakon što sam 4. marta, kada sam rekao da sam pravno neuk i da neću dolaziti bez advokata, jer su se prema meni ponašali drsko, kao i da su zataškavali slučaj od samoga početka. Ja ću ovo raditi do kraja i dokazat ću da se radi o ubistvu", zaključio je Memić.