Crna hronika
5

Alen Krtičić optužen za razbojništva nad maloljetnicima

Piše: E. F.
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Alena Krtičića, a zbog sumnje da je u tokom oktobra i novembra 2014. godine izvršio nekoliko razbojništava u Sarajevu.

"Nakon višemjesečne istrage tokom koje su prikupljeni obimni objektivni i subjektivni dokazi protiv osumnjičenog je podignuta optužnica zbog poduzimanja pet krivično-pravnih radnji kojima je počinio dva krivična djela razbojništva i tri krivična djela teške krađe, sve uz upotrebu sile, od čega su tri krivična djela počinjena na štetu maloljetnih osoba, dok je jedno od počinjenih razbojništava učinjeno upotrebom vatrenog oružja", kazao je za Klix.ba Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Optuženi je maloljetnike presretao na ulici i od njih otimao mobitele uz različite prijetnje, a u jednom slučaju je opljačkao i svoga poznanika i od njega oteo i 600 KM koje je imao kod sebe.

Ovu optužnicu potvrdio je i sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Sarajevu. Postupajući tužilac je optužnicom predložio produženje mjere pritvora, odnosno određivanje mjere pritvora nakon potvrđivanja optužnice.