Zločin u Sarajevu
58

Aldin i Senad Šabić osuđeni na ukupno 38 godina zatvora zbog ubistva iz 2020. u Ahatovićima

B. R.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aldin Šabić i njegov otac Senad Šabić su prvostepeno osuđeni na ukupno 38 godina zatvora zbog ubistva koje se 2020. desilo u sarajevskom naselju Ahatovići.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su saopćili da je Aldin Šabić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo i nanošenje lakih tjelesnih povreda, dok je Senad Šabić osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo. Senad Šabić je oslobođen optužbi za nanošenje lakih povreda.

Oni se terete da su 12. augusta 2020. u 23:30 sati došli ispred kuće Midhata Č. u Ahatovićima. Prvo su fizički nasrnuli na njega, a potom su ga i ubili. Prema navodima tužilaštva, Aldin Šabić je kuhinjskim nožem povrijedio Midhata Č. na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini.

"Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad ga (Midhata Č., op.a.) je držao onemogućavajući mu da pruži otpor i odbrani se. Nakon što je supruga oštećenog (Adisa Č, op.a.) dotrčala da mu pomogne, optuženi Aldin Šabić ju je ubo u predjelu leđa nanijevši joj laku povredu", obrazložili su u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kantonalni sud u Sarajevu je po izricanju presude produžio pritvor optuženima.