Dvoje uhapšeno
0

Akcijom SIPA-e u Sarajevu prekinut narko lanac iz Crne Gore, pronađeno 16 kilograma marihuane

D. Be.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru operativne akcije "Buna" na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorija i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” i „Neovlašten promet opojnim drogama“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšene su dvije osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450 eura, 1.600 KM, 2.500 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Operativnom akcijom "Buna" prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.