|

Akcija kod Američke ambasade: Sedam policijskih patrola presrelo vozilo s crnogorskim oznakama

Akcija kod Američke ambasade: Sedam policijskih patrola presrelo vozilo s crnogorskim oznakama
443
Klix.ba
2.1.2019. u 13:54
142
komentara
443

dijeljenja
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
Desetak policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okružilo je danas popodne vozilo crnogorskih registarskih oznaka ispred zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.
Na raskrsnicu kod Američke ambasade u Sarajevu stiglo je čak sedam policijskih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a pored njih tu je bilo prisutno i vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koja je zadužena za osiguranje diplomatskog objekta.

Policajci su presreli automobil crnogorskih registarskih oznaka i na nekoliko minuta blokirali odvijanje saobraćaja u ulicama Zmaja od Bosne i Franca Lehara. Ubrzo nakon pretresa automobila vozaču je naređeno da se pod pratnjom policije udalji od zgrade Ambasade SAD-a.

Ovim povodom kontaktirali smo Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova KS iz kojeg su nam kazali kako uopće nisu upoznati o dešavanjima na glavnoj gradskoj saobraćajnici. Odgovor nam nisu mogli dati ni službenici iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS koji također nisu informisani o policijskoj akciji.
Prijavi grešku


Komentari (142)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...