Crna hronika
0

Akcija Bure: Pronađena laboratorija za proizvodnju skanka

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Policija Republike Srpske (RS) je u akciji "Bure" pronašla laboratoriju za proizvodnju skanka, te zaplijenila određenju količinu marihuane i uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu s krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Uhapšene osobe, I.B., S.B. i T.R., su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali na dalje postupanje Specijalnom tužilaštvu RS-a.

Oni su jučer lišeni slobode, a policija je izvršila pretres na četiri lokacije na području općine Srbac koje se dovode u vezu s navedenim počiniocima pomenutog krivičnog djela.

U toku provođenja operativne akcije "Bure“ zapljenjena je određena količina droge marihuane, laboratorija za proizvodnju droge marihuana u uslovima vještačkog uzgajanja sa svom pratećom opremom (UV lampe, grijalice, alufolije folije, ventilatori), određena količinina novca, kao i više mobilnih aparata i SIM telefonskih kartica, precizira se u saopćenju MUPRS-a.