Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogao si ih sudija osloboditi i propisati im rehabilitaciju, puno im je 10 godina zatvora za ubistvo i paljenje tijela
Da je sudija pitao njih da sami sebe osude pa i oni sami sebi dali više godina od 10, strašno kakve su ovo sudije i ovo dijeljene merhamet pravde samo doprinosi gorim slučajevima
pa šta je ovo 10 god a ubili čovjeka za siću, još za raskopusali ugljenisali itd ??? U Americi za ovo bi dobio minimum 40 god i ne bi nikad dobio normalnog posla nakon izlazka
ovaj krivični zakon je sraman! Ali niko ga ga mijenja!???
Malo covjece. Jedno je ubistvo iz nehota a drugo je ovo
Dva narkomana koja su sad na metadonu na grbači drzave, dvije narkomacine umjesto da se uspavaju mi ih hranimo
smiješno,, za ubitstvo samo 10 godina,,
Ako ste njihova imena i prezimena napisali zasto niste napisali ime i prezime sudije koji im je dao 10 godina?
Žalosno 10 godina za ubistvo . Fuj
Van pameti za ubistvo 10 godina i to s predumisljajem. Za to s pravom treba da bude 25g do dozivotne, kao u US.
Gledaj klošarčine mrtve.Sadaku bi mu udijelio a ono ubija.I samo 10 godina.Fuj !
Čim je to spremno ubost treba zatvorit i ključ bacit
Prosjecna plata u BiH je 1200 km, a sto je godisnje 14400 km, za 10 godina je to 144000 km. To nam daje neku ideju o tome koliko vrijedi ljudski zivot u BiH. Bizarno?
Američko pravosuđe je penicilin za ovakve slučajeve. Koliko god imali drugih problema, kod njih bi ovo bile 3 doživotne bez mogućnosti prijevremenog izlaska.
Taman da jos 4-5 puta ponove isti zločin. Jel ovo kazna samo sa upotrebu noza? Vjerojatno sudije paljenje dozivljavaju kao kremiranje-cin sahrane.
Da li je realno da je kod nas maksimalna kazna za ovo 10 godina??? Pri tom i osuđeni, kao i mi svi, znamo da neće odlsužiti ni 2/3 kazne, plus će izlaziti na dopuste redovno ako se fino budu ponašali! Pa ako im je cca 30 godina, do 35 je on već napolju. Ko da se ništa nije ni desilo, a ubio i zapalio čovjeka!
Roy Calvert u djelu "Smrtna kazna u 20. stoljeću" napisao je: " Dugogodišnji zatvor nije odgovarajuća altrrnativa za sankciju za koju je predvođena smrtna kazna".