Odbijao saradnju
212

Admir Arnautović izlazi na slobodu? Optužnica nije podignuta u roku od devet mjeseci

Klix.ba
Admir Arnautović poznatiji kao Šmrk nakon devet mjeseci bi mogao napustiti pritvorsku jedinicu u Vojkovićima, saznaje Klix.ba.

Arnautoviću je pritvor određen 22. septembra 2022. godine, a prema zadnjem rješenju suda o produženju pritvor mu može trajati najdalje do 20. juna 2023. godine što je za pet dana.

On će napustiti pritvor u narednim danima s obzirom da nije podignuta optužnica u zakonskom roku od devet mjeseci koliko je vremena proveo u pritvoru.

Kako saznajemo, Arnautović će i dalje imati status osumnjičenog, ali će mu biti izrečene mjere zabrane o čemu će se očitovati sud u narednim danima.

Arnautović je, prema saznanjima Klix.ba, sve vrijeme odbijao saradnju s Tužilaštvom BiH.

On je osumnjičen za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

"U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga 'kokain', 'spid' i 'marihuana' sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima", naveli su ranije iz Tužilaštva BiH.