|

Adisa Gačić proglašena neuračunljivom

Adisa Gačić proglašena neuračunljivom
0
F
FENA
14.12.2010. u 16:58
58
komentara
0

dijeljenja
Adisa Gačić proglašena neuračunljivom
Adisi Gačić (30) iz Zenice, koja je 30. augusta ove godine oko 14.15 sati na raskrsnici u Novom Radakovu pregazila svog sugrađanina, biciklistu Vladimira Andrijevića (69) koji je preminuo na licu mjesta, danas je u Kantonalnom sudu izrečena mjera privremenog prisilnog smještaja u psihijatrijsku ustanovu i to u trajanju od šest mjeseci.
Sudija Nermin Tešnjak izjavio je da je neuropsihijatrijskim vještačenjem dokazano da je Adisa Gačić nesreću izazvala u stanju neuračunljivosti, odnosno usljed hronične bolesti paranoidne shizofrenije koja je trajne prirode. U vanparničnom postupku Općinski sud u Zenici treba odlučiti u kojoj će ustanovi Gačić biti privremeno prisilno smještena, a do tada će joj biti produžen pritvor.

Istragom je utvrđeno, da je Gačić, vozilom 'Audi' A-4, čiji je vlasnik njen otac, kolonu vozila pretekla na mjestu gdje to nije dozvoljeno, nakon čega je brzinom većom od 100 km/h udarila biciklistu Vladimira Andrijevića nanijevši mu teške povrede od kojih je preminuo na licu mjesta.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...