|

Adi Jašarević optužen za ubistvo: Sjedio sa žrtvom četiri sata pa je ubio sjekirom

Adi Jašarević optužen za ubistvo: Sjedio sa žrtvom četiri sata pa je ubio sjekirom
14
Piše: M. N.
23.5.2019. u 10:11
14
komentara
14

dijeljenja
Adi Jašarević optužen za ubistvo: Sjedio sa žrtvom četiri sata pa je ubio sjekirom
Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Adija Jašarevića kojeg se tereti za ubistvo 85-godišnjeg Abduselama Halepića iz Bugojna čije je tijelo pronađeno u njegovoj kući u mjestu Vesela.
Halepića se tereti za krivično djelo ubistva iz koristoljublja. Njemu se stavlja na teret da je zajedno s još jednom maloljetnom osobom 28. januara ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, usmrtio oštećenog A. H. zadavši mu više udaraca sjekirom i nanijevši mu povrede usljed kojih je preminuo.

Nakon toga su tijelo ugurali u trap koji se nalazi unutar ljetne kuhinje u podu, počistili tragove krvi i sakrili sredstva izvršenja krivičnog djela te pobjegli. Navečer su se ponovo vratili u kuću koju su pretresli i uzeli novac u iznosu od 225 KM koji su podijelili.

Kako stoji u optužnici, prvo su sjedili u kući sa žrtvom skoro četiri sata prije nego su ga napali. Iskoristili su trenutak kada je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima. Udarali su ga sjekirom po glavi i kada je pao zaključali su ljetnikovac i zadali žrtvi nekoliko udaraca po stomaku i grudima. Od krvarenja i povreda mozga Halepić je preminuo. Tijelo je pronađeno tri dana nakon ubistva.

Tužilaštvo je zatražilo i produženje mjere pritvora s obzirom na to da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina i da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...