"Stvar je jednostavna"
1.3k

Zvizdić: Vijećnik koji ne glasa za Guzina je očigledno za HDZ-ovog kandidata

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić je na svom Twitter nalogu komentarisao izbor gradonačelnika u Mostaru kazavši da je situacija vrlo jednostavna.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća je iz utrke za gradonačelnika Mostara ispala kandidatkinja Bh. bloka Irma Baralija. Nastavak sjednice je u srijedu, a preostali kandidati su Zlatko Guzin iz “Koalicije za Mostar” i Mario Kordić iz HDZ-a BiH. Zvizdić vidi jednostavno rješenje za izbor SDA-ovog kandidata.

"Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicija za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka glasaju za Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad", naveo je Zvizdić.

Dodaje još da "izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a".

On cijeni da to što neko ne glasa za Guzina automatski znači da želi HDZ-ovog kandidata na mjestu gradonačelnika, zaboravljajući na trenutak da ništa pa ni politika nije tako crno-bijela.

Svoj tweet je završio riječima "Dakle, stvar je jednostavna - 18 ruku za Guzina i tačka", a sutra ćemo vidjeti da li je zaista tako jednostavno.