Važna veza
22

Zvizdić: Uspostava aviolinije Sarajevo - Doha je prvi korak u jačanju odnosa s Katarom

Klix.ba
Zvizdić i Al Baker
Zvizdić i Al Baker
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa Akbarom Al Bakerom.

Qatar Airways je jučer obavio prvi direktni let na relaciji Sarajevo – Doha čime se glavni grad Bosne i Hercegovine, sa jednim presjedanjem u Dohi, povezao sa preko 150 svjetskih poslovnih i turističkih destinacija.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio državi Katar na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, kao i kompaniji Qatar Airways koja je realizacijom ovog izuzetnog projekta omogućila daljnje jačanje poslovnih veza dvije zemlje i razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. On je upoznao direktora Al Bakera sa trenutnom situacijom u našoj zemlji, kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH.

Izvršni direktor Qatar Airwaysa je izrazio zadovoljstvo što je Sarajevo ušlo u svjetsku mrežu destinacija ove kompanije. Rekao je da je cilj kompanije dovoditi turiste u BiH u što većem broju i iskazao interes za uvođenjem svakodnevnih letova za Sarajevo. Naglasio je da BiH mora nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu kako bi se povećali komunikacijski kapaciteti u korist turista.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da je uspostava direktne aviolinije samo prvi korak u daljnjem razvijanju i jačanju odnosa dvije prijateljske zemlje. Naglasio je da je interes BiH jačanje poslovnih veza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude da budućnost grade u svojoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović i ambasador države Katar u BiH Rashid Al-Kawari.