|

Zvizdić: Ubrzo potvrđivanje Tegeltije, dokument koji ide u NATO znači aktivaciju MAP-a

Zvizdić: Ubrzo potvrđivanje Tegeltije, dokument koji ide u NATO znači aktivaciju MAP-a
1
D. Be.
20.11.2019. u 16:30
112
komentara
1

dijeljenja
Zvizdić: Ubrzo potvrđivanje Tegeltije, dokument koji ide u NATO znači aktivaciju MAP-a Foto: D. Ć./Klix.ba
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić izjavio je da će na narednoj sjednici Parlamenta BiH početkom decembra biti dvije tačke dnevnog reda - završetak imenovanja članova komisija i potvrđivanje budućeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.
To je utvrđeno na sjednici Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Neće biti moguće na idućoj sjednici kompletno imenovati cijeli novi saziv Vijeća ministara BiH. Buduće ministre će će predložiti mandatar, a zatim predloženi kandidati trebaju proći provjere. Rok za završetak cijelog procesa je 35 dana", rekao je Zvizdić i izrazio nadu da će sve biti završeno narednog mjeseca te dodao da je sjednica Komisije za pripremu i izbor Vijeća ministara zakazana za utorak, 26. novembra.

On je kazao da se stvari konačno kreću naprijed i da današnje usvojene izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta BiH znače efikasniji rad i trajno otklanjanje blokada kojima su svi svjedočili posljednjih godinu dana.
"Najviši zakonodavni organ mora raditi", poručio je Zvizdić.

Istakao je zadovoljstvo što su članovi Predsjedništva BiH jučer usvojili dokument, koji je prema izjavama članova Predsjedništva, prihvatljiv za NATO.

"Dokument će značiti aktivaciju MAP-a o čemu smo govorili. Zadovoljan sam i što
je imenovan i budući predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Mi ćemo svoj posao brzo završiti u Parlamentu BiH", najavio je.

Zvizdić je kazao da do kraja nisu raspodijeljeni resori, ali da će SDA ispoštovati preuzete obaveze.

On je istakao da nije imao uvid u dokument koji su usvojili članovi Predsjedništva BiH i koji će biti poslan u NATO, ali je dodao i da nije tačno kako se dokument se čuva u posebnim sefovima kako je danas kazao parlamentarac Dragan Mektić.

"Dokument će ići ispred BiH u NATO savez. Riječ je o javnom dokumentu koji će u jednom momentu biti prezentovan cijeloj javnosti. To je dokument koji je izrađen u saradnji sa ambasadorima Kvinte i NATO savezom i značit će daljnje integracije BiH", zaključio je Zvizdić.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...