|

Zvizdić se sastao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH

Zvizdić se sastao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH
7
Klix.ba
21.1.2020. u 15:55
7
komentara
7

dijeljenja
Zvizdić se sastao sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH
Predsjedavajući Zatsupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH Emanuelom Salinasom.
Tokom sastanka, gospodin Salinas je predsjedavajućem Zvizdiću prezentirao prioritete programa Svjetske banke navedene u zajedničkom okviru partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom. Naglasio je da se ovim dokumentom definiraju najvažnije oblasti za program Svjetske banke i da je u toku priprema dokumenta za aktivnu saradnju s vlastima u BiH za period 2021 – 2025. godina.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na svim projektima koji su realizirani u Bosni i Hercegovini koje je finansirala Svjetska banka. Rekao je da bi bilo neophodno ubrzati provođenje aktivnosti i raditi na unapređenju implementacije projekata Svjetske banke i na pojednostavljivanju procedura. Istaknuo je da je i u narednom periodu potrebno realizirati projekte koji su važni za zemlju i obezbijediti proširenje projekata i preuzimanje dobrih praksi.

"Potrebni su nam novi iskoraci u analizama i unapređivanju segmenata inovacija, obrazovanja, turizma, zdravstva i infrastrukture. Želimo da u Bosni i Hercegovini radimo programe koji će biti praćeni kvalitetnim reformama i koji će biti vidljivi svakom građaninu naše zemlje", rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Složili su se da se u narednom periodu ubrza realiziranje projekata koji su već započeti, a koje podržava Svjetska banka i koji se odnose na projekte energetske efikasnosti i jačanja bankarskog sektora u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...