{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić sa delegacijom EBRD-a: Pozivam vas da budete dio ekonomskog oporavka BiH

26.8.2015. u 20:03
12
15
Zvizdić sa delegacijom EBRD-a: Pozivam vas da budete dio ekonomskog oporavka BiH
12
Zvizdić sa delegacijom EBRD-a: Pozivam vas da budete dio ekonomskog oporavka BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Beču sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koju je predvodio predsjednik Suma Chakrabarti.
Predsjedavajući Zvizdić se tokom razgovora zahvalio za podršku EBRD-a Bosni i Hercegovini i istaknuo da je ova institucija najznačajniji institucionalni ulagač u obnovu i razvoj BiH. On je izrazio podršku daljnjim aktivnostima EBRD-a i upoznao predsjednika Chakrabartija sa političkom i privrednom situacijom u zemlji kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH. On je pozvao EBRD da bude dio ekonomskog oporavka BiH.

Razgovarali su o modalitetima infrastrukturnih projekata i predložili nekoliko područja u kojima bi partner bio EBRD. Spomenuli su oblasti koje su bitne za ekonomski razvoj BiH i regiona, a to su energetika, turizam,putna infrastruktura, poljoprivreda, privatni sektor itd.

S ciljem da se unaprijedi ekonomsko poduzetništvo u BiH, predsjedavajući Zvizdić je predložio da EBRD bude ključni partner u formiranju fonda za pomoć u finasiranju malih i srednjih preduzeća, a predsjednik Chakrabarti je rekao da daje punu podršku ovoj ideji i da će je u narednom periodu i razmotriti.

Predsjednik Chakrabarti je pozvao predsjedavajućeg Zvizdića na konferenciju u Londonu u februaru slijedeće godine, a predsjedavajući Zvizdić je predložio da se slijedeći godišnji sastanak EBRD-a 2017.godine održi u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali i ministara vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministara prometa i komunikacija BiH Slavko Matanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: