BiH
0

Zvizdić sa ambasadoricom Cormack o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas sa ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack i upoznao je sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je razgovarao sa ambasadoricom Cormack i o reformskim mjerama definisanim u Pismu namjere Međunarodnom monetarnom fondu i o benefitima koje će Bosna i Hercegovina imati od njihovog provođenja. Tokom sastanka, predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadoricu i sa mjerama koje je provelo Vijeće ministara u vezi sa MONEYVAL-om i FATF-om, kao i sa preostalim obavezama iz Akcionog plana koje će biti uskoro realizirane.

Ambasadorica Cormack je čestitala predsjedavajućem Zvizdiću i Vijeću ministara BiH završeni Pregled odbrane i usvajanje Pravilnika o lijekovima i rekla da je to važan korak za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Cormack su razgovarali i o daljnjim koracima za aktivaciju MAP-a, realizaciji mjera iz Reformske agende, kao i o jačanju dobre regionalne saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je obavijestio ambasadoricu Cormack o posjeti komesara za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johannesa Hahna Bosni i Hercegovini 9.12.2016. kada će predsjedavajućem Zvizdiću biti uručen Upitnik Evropske unije. Upoznao ju je i sa održavanjem Samita premijera zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEI) koji će se održati u Sarajevu 12. i 13. decembra ove godine.