|

Zvizdić ovlastio savjetnika da potpisuje akte predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH

Zvizdić ovlastio savjetnika da potpisuje akte predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH
25
A. D.
12.9.2019. u 12:15
39
komentara
25

dijeljenja
Zvizdić ovlastio savjetnika da potpisuje akte predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, koji je paralelno i predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ovlastio je svog savjetnika na ovoj funkciji Kenana Hodžića za upotrebu faksimila, odosno za potpisivanje svih akata na čelu ovog doma, saznaje Klix.ba.
Time je Zvizdić ovlastio Hodžića da navedenim faksimilom potpisuje dopise, pozive, zakone, odluke, zaključke, deklaracije, rezolucije, mišljenja, izvještaje, rješenja, zastupnička pitanja i druge službene akte kojima se, kako se navodi, ostvaruju redovni poslovi i zadaci kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

U aktu koji je potpisao Zvizdić, a koji je u posjedu našeg portala, stoji da ovo ovlaštenje važi do stupanja na dužnost šefa kabineta-savjetnika Zvizdića, kao člana kolegija Predstavničkog doma.

Zvizdić je u obrazloženju naveo da je postupio u skladu sa članom 65. Upustva u cilju efikasnijeg obavljanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti kabineta predsjedavajućeg.Funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Zvizdić je preuzeo 6. augusta.

Činjenicu da predvodi izvršnu, ali i zakonodavnu vlast BiH, odnosno da je prvi čovjek Vijeća ministara, ali i Predstavničkog doma, Zvizdiću najviše i konstatno spočitava kadar SNSD-a, s Miloradom Dodikom na čelu, koji tako vrši pritisak na formiranje Vijeća ministara BiH po njihovim uslovima.

Zvizdić je nedavno izjavio da je situacija u kojoj će biti na čelu Vijeća ministara u tehničkom mandatu i Predstavničkog doma parlamenta BiH u skladu sa zakonom, te da će se "sve dok je tako, ponašati u skladu s onim što dozvoljava Izborni zakon".
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...