BiH
0

Zvizdić o sporazumu sa EUROPOL-om: BiH postala dijelom evropskog sigurnosnog sistema

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Potpisivanjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između BiH i EUROPOL-a postali smo i suštinski dio evropskog policijskog i sigurnosnog sistema, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je kazao da je potpisivanjem sporazuma sa EUROPOL-om BiH napravila veliki korak na putu evropskih integracija i realizirali još jednu obavezu iz Reformske agende kojom smo trajno obezbijedili institucionalno jačanje u borbi protiv organiziranog kriminala.

"Sporazum sa EUROPOL-om će obezbijediti da na kvalitetniji i efikasniji način damo svoj puni doprinos ukupnoj evropskoj bezbjednosti, a zauzvrat, Bosna i Hercegovina će dobiti na raspolaganje sve kapacitete koji će pomoći sigurnosnom sektoru u zaštiti građana naše države", kazao je Zvizdić.

Uz davanje pune podrške ovom sporazumu, Zvizdić je uvjeren da će iskustvo EUROPOL-a i bosanskohercegovačkih sigurnosnih agencija biti u obostranom interesu i da će doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma i svih oblika organiziranog kriminala.