|

Zvizdić o sastanku u Bratislavi s Dodikom i Čovićem: Lajčak poslao lošu poruku prema BiH

Zvizdić o sastanku u Bratislavi s Dodikom i Čovićem: Lajčak poslao lošu poruku prema BiH
118
F
FENA
29.10.2019. u 12:47
35
komentara
118

dijeljenja
Zvizdić o sastanku u Bratislavi s Dodikom i Čovićem: Lajčak poslao lošu poruku prema BiH Foto: H. M./Klix.ba
Sastanak koji je organizirao bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je potez koji neće doprinijeti napretku procesa formiranja vlasti, smatra potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Denis Zvizdić.
"Sam način na koji je Lajčak organizirao ovaj sastanak, pozivajući predstavnike samo dvije nacionalne stranke, predstavlja lošu poruku prema BiH. Riječ je o više puta ponovljenoj praksi jednostranog informisanja i sastajanja, što je indikativno. Gospodin Lajčak je kao visoki predstavnik, tokom svog mandata, imao izuzetno značajnu ulogu u BiH. U toku tog mandata morao je naučiti da je aksiom rada međunarodne zajednice u BiH da nikada ne isključuje sve relevantne strane, a posebno kada nastupa u ime OSCE-a", navodi Zvizdić u svojoj reakciji.

Dodaje da je veoma čudno da Lajčak zanemaruje stavove relevantnih sagovornika iz BiH, a preferira stavove Dodika, koji osporava naslijeđe i Lajčaka i svih drugih visokih predstavnika.

"Ovakvim pristrasnim potezima, Lajčak je izgubio povjerenje bh. javnosti i sam sebe diskreditirao da može iznositi stavove o bh. problemima i doprinositi njihovom rješavanju", zaključuje Zvizdić.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...