|

Zvizdić o izjavi Macrona: BiH nije i neće biti bilo kakva prijetnja

Zvizdić o izjavi Macrona: BiH nije i neće biti bilo kakva prijetnja
21
Er. M.
8.11.2019. u 15:13
35
komentara
21

dijeljenja
Zvizdić o izjavi Macrona: BiH nije i neće biti bilo kakva prijetnja Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić oglasio se u povodu izjave predsjednika Francuske Emmanuela Macrona o tome da je BiH "tempirana bomba" poručujući da naša zemlja nikome nije prijetnja.
"Prema relevantnim informacijama međunarodnih institucija i agencija, u konačnici i prema posljednjim izvještajima State Departmenta i drugih obavještajnih agencija, vrlo jasno je konstatirano da je Bosna i Hercegovina napravila značajan progres u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma", piše u reakciji Zvizdića.

On ističe da je zaustavljen odlazak građana Bosne i Hercegovine na strana ratišta i, u konačnici, bilo koji građanin Bosne i Hercegovine nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu u Evropi ili bilo gdje drugdje u svijetu.

"To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma, a što je rezultiralo i vrlo jasnom konstatacijom u izvještajima relevantnih institucija i agencija koje govore da je BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv IDIL-a. Ostajemo vrlo posvećeni borbi protiv globalne pošasti. Iz BiH na strana ratišta nije otišlo niti manje, niti više građana nego iz bilo koje države regiona Zapadnog Balkana ili Evrope i zbog toga Bosna i Hercegovina nije i neće biti bilo kakva prijetnja", naveo je Zvizdić.

On smatra da podatke o pitanjima terorizma sve države treba da dobiju direktno od ovlaštenih institucija i agencija iz BiH, jer samo to su pravi i relevantni fakti, odnosno pravi podaci koji mogu biti provjereni.

"Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamjerno orijentirani ka Bosni i Hercegovini i koji takvim izjavama nanose nemjerljivu štetu međunarodnom ugledu i kredibilitetu Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija", zaključuje Zvizdić.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...