Zanimljivi razgovori
0

Zvizdić na službenoj večeri sa Plenkovićem i Zaevom, "razgovarali o bilateralnim odnosima"

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ugostio je večeras na službenoj večeri premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva.

Zvaničnici su, kako je to iz Vijeća ministara saopćeno, razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje, kao i o nizu regionalnih i globalnih pitanja, koja su zajednički interes.

Podsjećamo Zvizdić i Plenković su se danas sastali u Sarajevu, a nakon što su se riješili prigodničarskih formalnosti, uslijedila je službena večera.

Saopćeno je da su razgovarali o bilateralnim odnosima dvije zemlje uoči sutrašnje zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske i da su razmjenili mišljenja o mnogobrojnim pitanjima.

Izrazili su zadovoljstvo saradnjom i dinamikom razvoja odnosa dvije prijateljske zemlje posvećene promociji stabilnosti i prosperiteta regije.

Deklarativni cilj, o kojem stalno govore, je ubrzanje euroatlantskih integracija regiona, a istaknuli su da održavanje zajedničkih sjednica vlada ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regiji.