{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić: Kupujmo domaće i to baš sada kada je najpotrebnije

25.5.2014. u 13:19
29
26
Zvizdić: Kupujmo domaće i to baš sada kada je najpotrebnije
29
Zvizdić: Kupujmo domaće i to baš sada kada je najpotrebnije
Denis Zvizdić (Foto: Klix.ba)
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Kantonalnog odobra SDA Denis Zvizdić uputio je danas apel u kojem poziva sve bosanskohercegovačke građane, kako one koji žive u Bosni i Hercegovini tako i one koji žive van Bosne i Hercegovine a imaju takvu mogućnost, da kupuju domaće proizvode.
Svjedoci smo da se ovih dana na djelu vrlo jasno iskazuju patriotizam i solidarnost kroz različite vrste angažmana građana sa ciljem da se pomogne ugroženima. Aktuelna situacija zahtijeva od svih nas, ma gdje se nalazili, da odlučno razvijemo i ekonomski patriotizam te da kupujemo domaće prehrambene, higijenske i druge potrebne proizvode jer je to sada najpotrebnije.

Isto treba vrijediti i za proces obnove stambenog fonda, saobraćajne i komunalne infrastrukture, privrednih i poljoprivrednih kapaciteta, u kojem će od egzistencijalnog značaja biti upošljavanje domaće građevinske operative, pri čemu u odabiru ponuđača i izvođača radova prednost trebaju imati domaći proizvođači građevinskog materijala i domaće kompanije iz oblasti niskogradnje i visokogradnje.

Kataklizma koja nam se desila sasvim sigurno nas je ujedinila u naporima da pomognemo jedni drugima bez obzira na naciju, vjeru i političko opredjeljenje. Zato je, baš sada, izuzetno važno učiniti sve što je potrebno da se privrednicima omogući ponovno pokretanje domaće proizvodnje što je uvjet za stabilnost i prosperitet cijele države, kaže se u apelu Denisa Zvizdića, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednika Kantonalnog odbra SDA Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: