Susret u Minhenu
31

Zvizdić informisao Stoltenberga o usvajanju prvog godišnjeg nacionalnog programa

Klix.ba
Drugog dana Minhenske sigurnosne konferencije predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je panelu u kojem je učestvovala njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednik Egipta Abdel Fatah al - Sisi i predsjednik Rumunije Klaus Johannis, a moderator je bio predsjedavajući Minhenske konferencije Wolfgang Ischinger.

Visoke zvanice su pozvale sudionike na saradnju u svim oblastima sigurnosti i ekonomiji i na više globalnog multilateralnog partnerstva.

Predsjedavajući Zvizdić se na marginama konferencije kratko susreo i informisao generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa.

Učesnicima konferencije o sigurnosti, danas se obratio i potpredsjednik SAD Mikea Pence.

Poslijepodne će Zvizdić prisustvovati panelu “Sigurnost u Jugoistočnoj Evropi - Dva koraka naprijed, jedan nazad”. Panelisti će biti predsjednici Srbije i Kosova, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johannes Hahn.

Minhenska sigurnosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg konferencije Wolfganga Ischingera.