|

Zvizdić i Lajčak u Minhenu: Put u EU nema alternativu

Zvizdić i Lajčak u Minhenu: Put u EU nema alternativu
26
F
FENA
19.2.2017. u 10:35
22
komentara
26

dijeljenja
Zvizdić i Lajčak u Minhenu: Put u EU nema alternativu Zvizdić i Lajčak
Na marginama Minhenske sigurnosne konferencije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je, u odvojenim susretima, sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom i sa ministrom vanjskih poslova Kraljevine Norveške Borgeom Brendeom, koje je informirao o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i progresu koji je BiH napravila u proteklom periodu.
Ministar Lajčak je istakao da Bosna i Hercegovina treba nastaviti ići putem evropskih integracija i da taj put nema alternativu.

Također je i ministar Brende rekao da Kraljevina Norveška podržava Bosnu i Hercegovinu na putu evropskih i NATO integracija i izrazio nadu da će BiH nastaviti unapređivati ekonomski rast i vladavinu zakona na svome euroatlantskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na podršci i na pomoći koju Kraljevina Norveška i Slovačka Republika daju Bosni i Hercegovini kroz mnogobrojne projekte i ocijenio da postoji dosta prostora za međusobno unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...