BiH
3

Zvizdić i Ferguson se složili da reforme u BiH moraju biti nastavljene

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvardom Fergusonom i upoznao ga sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Vijeće ministara BiH posvećeno ispunjavanju uslova neophodnih za evropski i NATO put Bosne i Hercegovine i upoznao ga sa zaključcima današnjeg sastanka u vezi sa definiranjem preostalih sedam odgovora na pitanja Evropske komisije.

Ambasador Ferguson je obavijestio predsjedavajućeg Zvizdića o inicijalnim planovima za Samit o Zapadnom Balkanu koji će se u julu održati u Londonu i izrazio nadu da će isti konkretno i značajno doprinijeti ekonomskom i političkom razvoju Bosne i Hercegovine i šireg regiona.

Predsjedavajući Zvizdić i britanski ambasador Ferguson su razgovarali o važnim reformama koje su u posljednje vrijeme uspješno okončane, te zaključili da je u narednom periodu neophodno nastaviti reforme koje su bitne za napredak i bolju budućnost sa ciljem jačanja vladavine prava i omogućavanja izgradnje infrastrukturnih projekata, zapošljavanja, novih investicija i jačanja sa ciljem bržeg, cjelokupnog razvoja BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.