{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić i Ferguson se složili da reforme u BiH moraju biti nastavljene

Klix.ba
16.1.2018. u 16:51
3
16
Zvizdić i Ferguson se složili da reforme u BiH moraju biti nastavljene
3
Zvizdić i Ferguson se složili da reforme u BiH moraju biti nastavljene
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvardom Fergusonom i upoznao ga sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini.
Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Vijeće ministara BiH posvećeno ispunjavanju uslova neophodnih za evropski i NATO put Bosne i Hercegovine i upoznao ga sa zaključcima današnjeg sastanka u vezi sa definiranjem preostalih sedam odgovora na pitanja Evropske komisije.

Ambasador Ferguson je obavijestio predsjedavajućeg Zvizdića o inicijalnim planovima za Samit o Zapadnom Balkanu koji će se u julu održati u Londonu i izrazio nadu da će isti konkretno i značajno doprinijeti ekonomskom i političkom razvoju Bosne i Hercegovine i šireg regiona.

Predsjedavajući Zvizdić i britanski ambasador Ferguson su razgovarali o važnim reformama koje su u posljednje vrijeme uspješno okončane, te zaključili da je u narednom periodu neophodno nastaviti reforme koje su bitne za napredak i bolju budućnost sa ciljem jačanja vladavine prava i omogućavanja izgradnje infrastrukturnih projekata, zapošljavanja, novih investicija i jačanja sa ciljem bržeg, cjelokupnog razvoja BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: