Sastanak delegacija
0

Zvizdić i Brajović u prigodničarskim formalnostima: Treba unaprijeđivati odnose

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Zvizdić je čestitao građanima Crne Gore članstvo u NATO savezu i istaknuo da je Crna Gora važan faktor u regionu u segmentu stabilnosti, mira i promoviranja dijaloga.

"Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Brajović su se tokom razgovora saglasili da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da odnosi dvije države mogu biti primjer dobre saradnje", stoju u saopćenju iz Vijća ministara.

Ističu da su Zvizdić i Brajović rekli da postoji prostor za još kvalitetniju ekonomsku, privrednu, kulturnu i trgovinsku saradnju, te da je u narednom periodu potrebno raditi na unapređivanju odnosa u tim segmentima.

"Zvaničnici su se složili da zemlje regiona moraju više raditi na kreiranju zajedničkih projekata kako bi ostvarili još snažniji zamah ka Evropskoj uniji", saopćeno je.

Zvizdić i Brajović su razmijenili mišljenja o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i Crnoj Gori, kao i o ostvarivanju ciljeva na putu ka evropskim integracijama dvije države.

Delegacija Skupštine Crne Gore, koju predvodi predsjednik Ivan Brajović, nalazi se u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.