{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić i Abramov: Poboljšati trgovinsku i ekonomsku saradnju

F
2.7.2015. u 15:29
0
4
Zvizdić i Abramov: Poboljšati trgovinsku i ekonomsku saradnju
0
Zvizdić i Abramov: Poboljšati trgovinsku i ekonomsku saradnju
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić upoznao je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova i direktora Agencije za tehničku regulativu i metrologiju Ruske Federacije-ROSSTANDART i dopredsjedavajućeg međuvladine rusko-bosanskohercegovačke komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Alekseja Abramova o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.
Zizdić je podvukao da je BiH spremna za nastavak dobre saradnje s Rusijom u oblastima obrazovanja i nauke i da postoji prostor za poboljšanje trgovinske i ekonomske saradnje.

Direktor Abramov je naglasio da ruska vlada nastoji da smanji trgovinske barijere i da približi rusku privredu svjetskom tržištu.

Predsjedavajući Zvizdić i direktor Abramov su razgovarali i o mogućnostima poravnanja klirinškog duga vrijednog 120 miliona klirinških dolara koji je nastao po obračunima robne razmjene između bivše SFRJ i bivšeg Sovjetskog Saveza, a saglasni su da bi ovo pitanje trebalo biti riješeno do kraja ove godine.

Dogovoreno je i da se pripremi potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sporazuma o unapređenju stranih investicija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: