Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pod hitno treba usvojiti Zakon o ukidanju akciza. Uvođenje akciza prije deset godina upropastilo je privredu BiH. Novac nije namjenski trošen za gradnju autoputeva nego za održavanje oligarhije na vlasti i bogaćenje domaćih izdajnika i njihovih stranih mentora. Nezaposlenost, odlazak stanovništva iz Protektorata u inostranstvo, siromaštvo, propast privrede su posljedice uvođenja akciza (nameta na vilajet).
@drugovi.carice Bravo za komentar!
Cijeli mandat potrosio skupljajuci i lobirajuci za kredite. Iza sebe ostavio jedno veliko nista. Najgori Premijer do sada. Kad pomislis da ne moze gore ono sve gore i gore.
Djesu pare od ruskog duga mamu vam hjebem🐒🐒🐒🐒jedni..
da plaćamo akcize kako bismo sutra mogli plaćat još i putarine, a njihova fameelija da to sve naplaćuje i zapošljava se na tome
Harac rajo harac i nemojte da se bunite,budete li dobri mozda dogodine pred izbore osim brasna bude i secera i ulja,zato nemojte uhljebe da sekirate,gdje ce vam dusa,nije lahko zivjet od bijednih 5-10 000 km mjesecno,jedva sastavljaju kraj sa krajem😁😁😁😁
Gorivo je nekada bilo 2,5 KM pa nismo vidjeli da se neko zabrinuo za poljoprivrednike i sve nas. U Srbiji je akciza na naftu i derivate 80 Feninga a imaju izgradjenih 800 KM autoputeva. U Hrvatskoj je akciza 101 Fening a imaju izgradjenih 1300 KM autoputeva. Mi imamo 212 Kilometara i akcizu od 25 feninga a vozimo se sumskim putevima. Na potezu je SDP. Neki dan sam rekao Niksicu da je sam predlagao 10 Feninga dok je bio premijer, pa bi to bilo optimalno.
pijavice ne odustaju...
Raspišite referendum o akcizama da se građani direktno izjasne, kad već nećete da prihvatite ono što su vam građani posredsvom parlamenta odlučili. I drugo ako nas MMF ucjenjuje onda vi zauzmite proaktivnu ulogu i raskinite s njim i sve dosadašnje aranžmane, nadjite drugog kreditora, a nemojte misliti da ih nema.
Ne razumijem ja ovo Bespovratna sredstva od MMF ? Sto ces dizat akcize ako nemoras vratit pare .
onaj ko uvede akcize će pobijediti na izborima, vrlo jednostavna matematika
Ponovo na sceni nasilje autokratije nad demokratijom. Maloumnim 2 x javnost rekla i parlament 2 x izglaso da neće akcize. Međutim siledžije opet nastupaju, očito idioti ne bendaju demoktratiju ni za suhu šljivu, razumiju samo jezik terora nad voljom građana i zdravim razumom tj. jezik sile i batine i izgleda neće shvatiti dok ne dobiju isto nazad.
Ti ces razgovarati sa parlamentarcima,uhljebima kao ste svi..pitali iko od vas trebali ista sa ovim NARODOM razgovarati,,,mamu vam lopovsku ,,
Jel to onaj Wigemark opet gura akcize ...
I šta kažu mentori Zvizdiću? Je li vama trebaju te pare od MMF-a? Onda izglasajte akcize! Ili da prodajete državne resurse...
treba uvesti , slazem se, da sve poskupi za jedno 40% pa bi valjda onda ovaj narod poceo razmisljati za koga glasa i izlazio u broju vecem od 50% jer nece imati sta da jede, pa cemo onda vidjeti hoce li SDA biti ovoliko na vlasti.
Tih 50% sto ne glasa i ne zivi vise u BiH.