15. april
0

Zvizdić čestitao Dan Armije Republike BiH

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, povodom 15. aprila, Dana Armije Republike BiH i 27. godišnjice njenog formiranja, čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanih borcima i svim patriotima koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine BiH.

"Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda.Na današnji dan, prije 27 godina, Odlukom Predsjedništva BiH formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH, ispisujući najčasnije stranice u hiljadugodišnjem periodu postojanja BiH", naveo je Zvizdić.

Kako kaže, s posebnim pijetetom i respektom sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

"Svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine", stoji u čestitki premijera BiH Denisa Zvizdića.