Susret s Fieldom
10

Zvizdić: Britansko-njemačka inicijativa je proces EU integracija BiH pokrenula s mrtve tačke

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na dosadašnjoj podršci Velike Britanije reformskim procesima u BiH, naročito kroz britansko-njemačku inicijativu koja je pokrenula sa mrtve tačke proces EU integracija BiH, kao i unapređenju socio-ekonomskog razvoja u BiH, te uspješno organizovanom Samitu u Londonu.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina očekuje jednako uspješan nastavak i unapređenje saradnje u ključnim reformskim sektorima i daljnju podršku EU i NATO integracijama, te iniciranim reformskim procesima kroz Reformsku agendu. Naglasio je značaj britanske podrške unapređenju cjelokupne socio-ekonomske situacije u našoj zemlji, naročito adresiranju problema zapošljavanja mladih.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da Veliku Britaniju smatra iskrenim prijateljem BiH i ambasadoru Fieldu poželio uspješan rad u Bosni i Hercegovini.